Nordisk Fundering bruger nu LCA-beregninger i tilbudsgivningen

Industri:
Entreprenør- og funderingsbranchen

Ydelser:
Udvikling af CO2-regnskabsmetoder og LCA-beregninger

Resultater:
Forbedret bæredygtighedsfokus og operationelle metoder til tilbudsgivning

“Det giver en konkurrencefordel, at vi som en mindre virksomhed kan vise, at vi kan det samme – og måske endda mere – end mange af vores konkurrenter. Specielt i store offentlige udbud.” 

Jesper Schack Fønss Bach, Adm. Direktør i Nordisk Fundering A/S

Udfordring

Nordisk Fundering A/S er en nyopstartet virksomhed, der har haft stor fart på siden dag 1. Virksomheden er bygget op på klare værdier. Derfor har det også været vigtigt for virksomhedens administrerende direktør Jesper Schack Fønss Bach, at  funderingsbranchen helt generalt tager et særligt ansvar for at fremme den grønne omstilling. Netop fordi branchen er meget CO2-tung, og der endnu ikke er formuleret direkte krav for anlægs- og infrastrukturprojekter, er der ikke et direkte lovkrav om CO2-udledningen, men Nordisk Fundering A/S vil gerne gøre deres for at gå foran i branchen.

Derfor har Nordisk Fundering haft et stort ønske om at tage udfordringen op og forstå, hvilken CO2-udledning de har i forbindelse med deres arbejde. Det er første skridt på vejen mod at afdække optimerings- og reduktionsmuligheder, og Nordisk Fundering mener, at indsigt og viden må være afgørende for at kunne iværksætte relevante handlinger og tiltag.

 

Løsning

Hos Nordisk Fundering har vi hos Refine Consulting hjulpet med at implementere CO2e-beregninger i tilbudsgivningen, så virksomheden allerede i tilbudsfasen har mulighed for at sidde sammen med kunden og tale om, hvilke CO2-optimeringer, der kan være i forbindelse med projektet.

I første step har vi analyseret alle materialetyper, som Nordisk Fundering A/S benytter i deres projekter, og i den forbindelse har vi identificeret de produktspecifikke emissionsfaktorer, hvor det har været muligt.

Dernæst har vi skabt et samlet materialekartotek med specifikke emissionsfaktorer. Herfra er der blevet lavet en beregningsmodel, som muliggøre opsætningen af et CO2-regnskab i forlængelse af de konkrete tilbud, som Nordisk Fundering A/S udarbejder.

Metoden er blevet blandt andet blevet anvendt på Nordhavnstunellen i København, hvor Nordisk Fundering A/S har vundet en historisk stor opgave sammen med MT Højgaard Danmark A/S.

Resultater

Z

Større overblik over CO2-udledningen

Nordisk Fundering A/S kan levere mere præcise CO2-regnskaber og bedre rådgivning til kunder og samarbejdspartnere.

Z

Konkrete optimeringsmuligheder

I samarbejde med kunderne kan Nordisk Fundering A/S nu optimerer direkte på materialer og byggepraksisser med fokus på at skære ned på CO2e.

Z

Konkurrencedygtighed

Nordisk Fundering A/S udmærker sig i konkurrencesituationer i at rådgive og vejlede om Co2-optimeringer i deres projekter.

“Med hjælp fra Refine Consulting har vi fået udviklet en robust metode til at håndtere CO2-regnskaber, hvilket har styrket vores bæredygtighedsprofil og givet os en konkurrencefordel i markedet.”

– Jesper Schack Fønss Bach, Adm. direktør i Nordisk Fundering A/S

Mød Nordisk Fundering

Nordisk Fundering A/S er en specialiseret entreprenørvirksomhed med fokus på funderingsløsninger til byggeprojekter over hele Norden. Virksomheden tilbyder en bred vifte af tjenester inden for jordankre, spuns, byggegruber, design og ingeniørarbejde, geotekniske boringer og grundvandssænkning.

Nordisk Fundering sætter miljøet højt på dagsordenen og arbejder konstant på at implementere energibesparende løsninger og vælge bæredygtige materialer for at minimere CO2-udledningen, samtidig med at de opretholder høj kvalitet i udførelsen. Virksomheden er også kendt for sin anvendelse af moderne teknologi og maskiner, der lever op til fremtidens nye standarder.

nordisk fundering

Skal vi hjælpe dig i gang med næste skridt i din virksomhed?

Hos Refine Consulting handler det om relationer.

Måske du allerede kender nogen, der kender nogen, der har samarbejdet med os?
Start med en snak, så ser vi, om vi sammen kan finde en retning for jer.

Rasmus Steen Malmstrøm

Ledelsesrådgiver / Direktør
+45 25 35 00 01
rsm@refineconsulting.dk

Tobias Rydahl